GroenLinks vraagt extra aandacht voor mensen die moeite hebben met de taal over de noodzaak van vaccineren

Uit diverse berichtgeving blijkt dat belangrijke informatie over de vaccins zo’n 35 procent van de
mensen niet bereikt. Zij begrijpen of ontvangen de informatie niet en maken soms moeilijk onderscheid tussen juiste en onjuiste informatie. Bijvoorbeeld de berichtgeving over AstraZeneca en het tijdelijk stoppen van de vaccinatie met AstraZeneca. Dit heeft tot wantrouwen geleid en dat weerhoudt mensen van vaccinatie.

Met name inwoners die moeite hebben om de schriftelijke informatie te begrijpen, moeten betere uitleg krijgen over de voor- en nadelen van coronavaccins en moeten op een andere manier geïnformeerd worden. Daarom stelde GroenLinks in de raadsvergadering van 29 april de vraag:

“Wat kan en gaat de gemeente doen om (samen met huisartsen) mensen in achterstandsbuurten beter en op maat te informeren over het belang van vaccinatie en over de weging van de mogelijke bijwerking van de vaccins, teneinde de vaccinatiebereidheid in Nieuwegein te verhogen?”

In de beantwoording zegt burgemeester Backhuijs dat hij overleg heeft gehad met het regioteam en de GGD en  dat deze vraag van GroenLinks aan de orde is geweest. De GGD heeft informatie klaarliggen die gebruikt wordt om mensen te informeren over vaccinaties. De gemeente zal contact met de GGD opnemen om te vragen hoe de informatie aangeboden wordt en hoe dit in Nieuwegein ingezet kan worden.

GroenLinks ziet hierin de samenwerking van de gemeente met huisartsen, wijkteams, wijkplatforms en maatschappelijke organisaties met hun netwerken om het bereik van de informatie te vergroten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren