GroenLinks uit zorgen over verkeersveiligheid Galecopperdijk

De fractie van GroenLinks maakt zich zorgen over de verkeersveiligheid op de Galecopperdijk. De komende jaren staan in het zuiden van de wijk Galecop grote ontwikkelingen in de planning: zo gaat het voormalig gebouw van Altrecht tegen de vlakte en komen daar woningen, ook verderop aan de Galecopperdijk wordt een aantal villa’s gebouwd. “Zo’n sloop betekent nogal wat voor die kant van de wijk”, zegt Rien van Keulen, raadslid voor GroenLinks, “het levert veel afvoer van sloopmateriaal en aanvoer van bouwmateriaal op. Dat moet dan allemaal langs dezelfde route de wijk uit.”

In de plannen die GroenLinks onder ogen heeft gekregen, staat dat de Galecopperdijk zal gebruikt worden om de bouwplaats te bereiken. De Galecopperdijk is grotendeels een fietsstraat waar elke dag veel fietsers en voetgangers gebruik van maken. Ook kruist de weg de Rembrandthage, een straat die de toegang geeft tot de zuid-oostelijke kant van Galecop. “Wat als er een grote vrachtwagen dat kruispunt blokkeert, hoe komen de bewoners dan hun wijk uit?” vraagt van Keulen zich af, “om nog maar te zwijgen van de fietsers en voetgangers die moeten laveren tussen al dat verkeer door.”

Eerder al stelde het raadslid vragen over deze situatie, hierop kreeg hij als antwoord dat: “de uitvoering van dit deel van de Galecopperdijk als fietsstraat, met de hiervoor van toepassing zijnde kleurstellingen en wegprofielindeling, zal deze overigens geringe toename van het aantal autoverkeersbewegingen, niet tot een onveilige verkeerssituatie leiden.”

GroenLinks vraagt zich af of deze aanname klopt en wil meer duidelijkheid over de plannen langs de dijk. Daarom heeft Rien van Keulen een zogenaamde artikel 44-brief naar het college van Burgemeester en Wethouders gestuurd, deze brief is een middel om binnen afgesproken tijd antwoorden te krijgen op de vragen over de veiligheid langs de Galecopperdijk: tijdens de bouw maar ook zodra de woningen er staan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk