GroenLinks stelt vragen over project Wisselgeld

Op woensdag 23 mei heeft de fractie van GroenLinks aan het college een groot aantal vragen gesteld naar aanleiding van de zesde voortgangsrapportage van het project Wisselgeld. Deze voortgangsrapportage roept meer vragen op dan dat hij beantwoordt.

Zo wordt er een opsomming van uitgevoerde maatregelen gegeven, maar niet wat het inhoudelijk resultaat is geweest met betrekking tot het doel van die maatregelen. Voorbeeld: een aantal kinderen is uit huis geplaatst, maar er wordt niet gerapporteerd over het welbevinden van het gezin en de betreffende kinderen. Ander voorbeeld: twee huisuitzettingen hebben plaatsgevonden, maar er wordt niet gerapporteerd hoe het de betrokkenen nu vergaat. Ook wordt bij de resultaten over schoolgang alleen over meisjes gesproken. Jongens worden niet genoemd.

Voor Romabeleid gelden Europese richtlijnen, neergelegd in 10 basisprincipes, waaraan ook de Nederlandse overheid moet voldoen. GroenLinks wil graag meer weten over met name de uitvoering van principe 3 (interculturele benadering) en principe 10 (actieve participatie door de Roma aan het project). Hierover is niks in de rapportage terug te vinden.

Op 28 september heeft de raad een door GroenLinks ingediende motie aangenomen om in dit project een traject te starten waarbij het tonen van respect en positieve voorbeelden van de verschillende culturele groepen in Nieuwegein een belangrijk onderdeel vormen. Hierover wordt echter ook niet gerapporteerd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk