GroenLinks slingert de discussie over de aanpak vuurwerkoverlast aan

Het gebruik van consumentenvuurwerk leidt jaarlijks tot veel persoonlijke en maatschappelijke ellende. Maar om het vuurwerk afsteken aan banden te leggen, daar zijn de meeste fracties in de Nieuwegeins gemeenteraad nog niet toe bereid.

‘Met de motie “Nieuwegein zonder vuurwerkoverlast” beoogde GroenLinks afgelopen donderdag, tijdens de raadsvergadering, om Nieuwegein voor 2022 vuurwerkvrij te maken. Ondanks dat de motie niet op een meerderheid in de raad kon rekenen, heeft GroenLinks traditiegetrouw wel voor een vurig vuurwerkdebat gezorgd. De uitkomsten van het debat stemt ons hoopvol: de raad blijkt bereid serieus werk te maken om het vuurwerkgebruik terug te dringen. Binnenkort gaan we met de raad en het college in gesprek tijdens een van de commissievergaderingen’ aldus Monique de Beer van GroenLinks in Nieuwegein.

Ook al is het voor velen een lastig onderwerp , GroenLinks vindt dat er ruimte is voor creatieve oplossingen die gezamenlijk met de stad kunnen gerealiseerd kunnen worden. “Zonder de pret te drukken, want nieuwjaar moet een feest blijven! We willen dat de inwoners, specifiek ook de vuurwerkliefhebbers, betrokken worden bij de plannenmakerij”, aldus GroenLinks raadslid Mladen Acinger.

4 thoughts on “GroenLinks slingert de discussie over de aanpak vuurwerkoverlast aan

 1. Bertus

  Vuurwerk verbieden vind geen goed idee is ook een traditie net zoals zwarte piet maar maakt vuurwerkzones b.v industriegebieden in Nieuwegein met controle van.

 2. bj

  Vuurwerk VERBOD een zeer goed idee, als men zich aan de regels houd en het vuurwerk afsteekt in de gestelde tijden
  dan mag het geen probleem zijn.
  Wanneer er mensen en met name schooljeugd zich niets van wet en regelgeving aan trekken vind ik een vuurwerk verbod
  de enigste oplossing,
  bvb als men vuurwerk afsteekt in de buurt van een dierenasiel ( de RIJPICKERWAARD ) wat zeer veel gebeurd,
  dan is dit verbod gerechtvaardigd.

 3. Bas

  Afschaffen die kinderachtige “traditie”.

 4. John

  Afschaffen is een leuk idee,maar de controle een probleem.
  Nu wordt er al op de middenweide regelmatig vuurwerk afgestoken.
  Politie is nergens te zien.
  Het controleren is het grote probleem.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren