GroenLinks roept om te investeren in begrip bij inwoners voor noodzakelijke maatregelen energietransitie

Er is weinig discussie meer over de noodzaak van een ingrijpende energietransitie. Ingrijpen is nodig om ons leefklimaat gezond te houden, om over voldoende duurzame energiebronnen te beschikken, en de gevolgen van klimaatverandering te temperen door onder andere de emissie van broeikasgassen naar beneden te brengen. 
‘Nog niet genoeg mensen zijn doordrongen van de urgentie. De klimaatklok tikt en laat onverbiddelijk zien dat uitstellen van maatregelen niet te verantwoorden is. De jongere generaties maken zich terecht zorgen om hun toekomst en roeren zich in het debat’ aldus Monique de Beer fractievoorzitter en raadslid voor GroenLinks in Nieuwegein.

Er is weerstand en er zijn zorgen in de samenleving tegen het in gebruik nemen van de nieuwe technieken. Daarom heeft GroenLinks het College van B&W in Nieuwegein opgeroepen om te investeren in het vergroten van het begrip bij onze inwoners voor het nemen van maatregelen. In de Algemene Beschouwingen van donderdag 4 juli jl. kreeg de raad van het College deze toezeggingen:

• Het College is bereid om zich in te spannen om interne regels die het plaatsen van alternatieve energiebronnen in de weg staan te herzien in het licht van een groot maatschappelijk belang.

• Er wordt geïnvesteerd om alle inwoners mee te nemen in het verhaal van de noodzaak van energietransitie, waarbij ook concrete maatregelen en handelingsperspectief wordt geboden. Hierbij wordt het abstracte verhaal vertaald wordt naar de eigen situatie, dicht bij huis en met aandacht voor de zorgen die mensen daarbij hebben.

One thought on “GroenLinks roept om te investeren in begrip bij inwoners voor noodzakelijke maatregelen energietransitie

  1. Oswald Lieberwerth

    Er is weinig discussie meer over de noodzaak van een ingrijpende energietransitie! Dat ze volledig in de war zijn bij GL, is iets dat steeds meer mensen gaan inzien! Dat geleuter over het milieu waar die lieden totaal geen verstand hebben! Alleen maar heel dom gekwaak laten horen! Ga nu vast een emmertje zeewater ophalen langs de stranden dan komt de zeespiegel verhoging er ook niet!Veel verder kunnen die lieden niet denken helaas. Dus trap toch niet in die hele grote bangmakerij waar ze geen verstand van hebben! Als het onweert denken ze nog steeds dat God Donar op paarden en wagens door de wolken rijdt en zijn hamer gooit! Dat is toch zielig!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren