Katern

GroenLinks heeft haar kandidatenlijst vastgesteld

De afdeling GroenLinks Nieuwegein presenteert met trots de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. ‘We zijn blij met lijsttrekker Marieke Schouten. Marieke is sinds 2015 fractievoorzitter. Zij heeft een achtergrond in publieke gezondheidszorg en internationale samenwerking. Zij wil zich graag, net als de overige kandidaten de komende jaren inzetten voor Nieuwegein’ aldus het bestuur.

Op nummer 2 staat Dirk de Knecht: Dirk is eerder betrokken geweest in het bestuur van GroenLinks. Hij is van huis uit ecoloog en heeft ervaring op het gebied van klimaat en duurzaamheid. Als derde op de lijst staat Mladen Acinger. Zijn passie ligt bij de sociale thema’s en met enthousiasme wil hij graag een bijdrage leveren aan Nieuwegein.

Monique de Beer staat, mede op eigen verzoek, op nummer 4. Vanaf 2015 is Monique raadslid. Vooral rond de veranderingen in het sociaal domein speelt Monique een belangrijke rol. Naast het raadswerk is zij als vrijwilliger actief betrokken bij de ontwikkeling van Dorpshuis Fort Vreeswijk.

Op de plaatsten 5 en 6 zijn Sylvana Noorbergen en Lichelle Ankum gekozen, beiden nieuwkomers, die met veel enthousiasme zich verkiesbaar stellen. Sylvana is als freelance illustrator haar eigen bedrijf gestart. Lichelle werkt in de thuiszorg en het schoonmaakbedrijf van de familie. Beiden zijn enthousiaste leden van GroenLinks die graag hun steentje willen bijdragen aan het debat in Nieuwegein.

De overige kandidaten:
7. Cora Coster,
8. Jan Willem Knop,
9. Cecilia Hofte,
10. Alma Feenstra
11. Pouwel van de Siepkamp
12. Hans van der Boor
13. Erna Kotkamp

Tijdens de ALV werd ook het verkiezingsprogramma getiteld ‘Nieuwegein, daar wil ik wonen’ vastgesteld.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren