Groengroep ‘De Terrastuinen’ in Galecop verontwaardigd over woeste manier van maaien

De bewoners aan het Gerbrandypark in de wijk Galecop zijn niet te spreken over de manier hoe ‘hun’ groen wordt bijgehouden door de gemeente Nieuwegein. De afgelopen week waren de vrijwilligers, verenigd in de Groengroep in hun wijkje, geschrokken hoe het groen werd aangepakt. Beter gezegd: vernield.

Mieke van den Heuvel, één van de vrijwilligers: ‘Vorige week is hier het gras gemaaid op een nogal wilde en woeste manier. Het geheel zag er daarna niet uit. Er waren verschillende haagjes ontworteld en enkele liggen helemaal scheef in de haag. De grasmaaier is verschillende keren, op diverse plekken, wild in de haag gereden.’

De bewoners aan het Gerbrandypark zijn iedere woensdagmorgen van 10.00 uur tot 13.00 uur bij elkaar om het groen netjes te houden rond hun appartementencomplex. De vrijwilligers snoeien het groen, wieden onkruid enz. Ook zorgen de vrijwilligers voor nieuwe bloeiende plantjes in de plantenbakken op het terras die ze ook nog eens onderhouden.

‘Het gras voor de haag is ook helemaal stuk gereden. De aarde en graspollen liggen op het fietspad. Het onderhoud is bedroevend slecht! Want het onkruid groeit overal waar je kijkt. Hoop dat er snel wat aan gedaan kan worden. Wij hebben een groengroep en proberen alles zo netjes mogelijk te houden. Het groenbedrijf zou hier een voorbeeld aan kunnen nemen’ aldus van den Heuvel.

Naast de groengroep is er ook een klussenteam die ook wekelijks allerlei klussen in en rond het appartementencomplex uitvoeren. Dit alles op vrijwillige basis. Zo wordt bijvoorbeeld het terras jaarlijks met de hoge drukspuit schoongemaakt.

Van den Heuvel: ‘We houden de parkeerplaatsen schoon, vrij van afval en onkruid. Eigenlijk is dit werk voor de gemeente, maar zij doen daar niets aan. Aan de overkant van ons complex staat het onkruid bijna tot de knieën. We zijn blij en trots dat ons appartementencomplex ‘De Terrastuinen’ er zo mooi en schoon uitziet, dankzij de groengroep. En tal van andere vrijwilligers.’

De redactie: Heeft u ook minder goede ervaringen met het onderhoud van het groen in uw wijk? Laat het onze redactie weten. Dat kan via: redactie@pen.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk