Groene Lintje gaat dit jaar naar de bewoners van de Prof. Dr. Hesselaan

Het is een goede traditie dat de afdeling van GroenLinks in Nieuwegein het Groene Lintje uitreikt aan een inwoner, organisatie of bedrijf die zich op onderscheidende wijze hebben ingezet voor het behoud van de natuur en duurzaamheid. Ook vandaag is het lintje weer uitgereikt. De uitreiking vond plaats tijdens de Duurzaamheidsmarkt. De drie genomineerden waren aanwezig in het Natuurkwartier (MEC). De jury over de genomineerden:

Buurtinitiatief Vogelbuurt
Deze buurtbewoners hebben een asbest probleem en hebben door de krachten te bundelen in een werkgroep dit probleem aangepakt. Tevens hebben de bewoners na het saneren de daken voorzien van zonnepanelen. De bewoners waren snel tot de conclusie gekomen dat juist door het bundelen van de krachten een beter resultaat kon worden behaald. ‘Twee weten meer dan één, gedeeld gedoe is per inwoner minder gedoe etc……’

Rens Wisselo
Rens Wisselo is geen onbekende in de kringen van duurzaamheid en natuurbehoud. Wisselo heeft afgelopen voorjaar na 18 jaar (!) afscheid genomen als bestuurslid van IVN Nieuwegein-IJsselstein e.o.. Voor de landelijke beroepsorganisatie van het IVN was Rens ook actief. Als lid van het verenigingsbestuur was hij o.a. verantwoordelijk voor de organisatie van het geven van cursussen. Rens is ook actief geweest voor de Groengroep tot deze ter ziele ging. Rens heeft dus op velerlei gebieden zijn inzet en energie aangewend. momenteel is hij nog voorzitter van zwemvereniging Aquarijn in Nieuwegein.

Bewoners Prof. Dr. Hesselaan
Deze groep bewoners zorgen ervoor dat het zwerfafval wordt opgeruimd op het Hessepark in Jutphaas. Zwerfafval is zeer storend en geeft ook snel een verloederende indruk. Dit opruimen van zwerfafval door de omwonenden viel dan ook op bij een andere bewoner die nu weer met haar kleinkinderen kan genieten van dit park.

Uiteindelijk werd rond 15.00 uur in een zonnig park Oudegein de winnaar bekend gemaakt. De jury was het unaniem met elkaar eens dat dit jaar het Groene Lintje moest gaan naar de bewoners van de Prof. Dr. Hesselaan. De prijs werd in ontvangst genomen door Oscar Brinkhorst.

Op de foto Oscar Brinkhorst die namens de bewoners het Groen Lintje in ontvangst neem. Brinkhorst krijgt het speldje van Marieke Schouten, de nieuwe wethouder namens Groen Links Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren