Groen Lintje toegekend aan Eveline Zoomers

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Oudegeinzaal van het Stadshuis in Nieuwegein is donderdag-avond door GroenLinks aan Eveline Zoomers en de vrijwilligers van Cirkeltje Rond het Groene Lintje uitgereikt.

Het juryrapport: ‘Zij heeft met haar enthousiasme en haar idee voor de natuur- en belevingstuin in korte tijd ook anderen weten te inspireren en activeren, waaronder een groep vrijwilligers. In samenwerking met hen kon haar initiatief worden gerealiseerd. Een tuin midden in een woonwijk en pal naast een verpleeg- en reactiveringscentrum. Eveline is initiatiefnemer en drijvende kracht achter de Natuur- en Belevingstuin Cirkeltje Rond. De eetbare belevingstuin in de voortuin van het zorgcentrum Geinsche Hof is zowel voor de aangrenzende bewoners als voor de wijkbewoners van Fokkesteeg een duurzame ontmoetings- en belevingsplek. Jong en oud kunnen zich door het werken in de tuin verbinden en al wandelend, ruikend en proevend verwonderen over de schoonheid van de natuur.’

Na uitvoerig overleg heeft de jury besloten de aanmoedigingsprijs toe te kennen aan het schooltuinen initiatief van Openbare Basischool de Schakel vanwege het groei potentieel van dit project: Leertuin, belevingstuin en moestuin. Jong geleerd is oud gedaan.

Het Groene Lintje wordt door een groot aantal afdelingen van GroenLinks uitgereikt op internationale milieudag 6 Juni om de aandacht te vestigen op individuen en organisaties die zich verdienstelijk maken voor natuur en milieu.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren