Groen en waterrijk wonen in Rijnhuizen

De wijk Rijnhuizen in Nieuwegein is volop in ontwikkeling. De van oorsprong kantorenwijk ondergaat een transformatie naar een gemengde leefwijk. Waar nog wel kantoren zijn, maar waar de nadruk ligt op wonen en leven. Woensdag 22 april jl. sloot de gemeente Nieuwegein de anterieure overeenkomst met FRESCH Real Estate voor het project Edisonkwartier in Rijnhuizen. Een kleinschalige ontwikkeling met 47 herenhuizen. De ondertekenaars kwamen online bij elkaar voor het tekenmoment.

Edisonkwartier
Met de komst van het project krijgen geïnteresseerden uit Nieuwegein en de regio de kans om te wonen in de nieuwe groene wijk Rijnhuizen aan de Edisonbaan 16 – 20. Uniek aan het project zijn de 47 royale herenhuizen in een parkachtige omgeving nabij het water. De woningen worden gasloos opgeleverd, voorzien van zonnepanelen en de bergingen krijgen groendaken.

Net als de buurt is de gemeente Nieuwegein blij dat er een mooi plan ligt voor de leegstaande bedrijfspanden aan de Edisonbaan. “Met de realisatie van het Edisonkwartier maken we een kwaliteitsslag die past bij onze visie en kunnen er meer gezinnen in Rijnhuizen komen wonen”, aldus wethouder Hans Adriani. “Het is fijn dat ondanks de coronacrisis de initiatieven voor woningbouw doorgaan, want de woningnood is niet minder geworden.”

De heren Guido Schmitt en Ruben Freudenthal van FRESCH Real Estate zijn blij met de gesloten overeenkomst en kijken uit naar de verdere ontwikkeling. “Wij zijn trots op het bieden van een unieke mogelijkheid voor waterrijk wonen in Rijnhuizen!” Met de komst van Edisonkwartier komt de gemengde leefwijk weer een stap dichterbij.

Een uitstekende samenwerking
Edisonkwartier is een mooie toevoeging aan de gebiedsontwikkeling van Rijnhuizen. Het sluiten van de overeenkomst was dan ook een feestelijk online moment, waar alle partijen trots op zijn. Men kijkt enthousiast vooruit naar de toekomst. Komende maand gaat de website van Edisonkwartier online met meer informatie over de verkoop.

One thought on “Groen en waterrijk wonen in Rijnhuizen

  1. Rossewij W.T.J.

    mooi !

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren