‘Wat groeit of leeft daar in Nieuwegein’

Vraagt u zich wel eens af wat dat nu weer voor een wilde plant of onkruid is, in de tuin of de berm of ergens tussen het gras in het park in Nieuwegein? Of wat dat voor een paddenstoel is? Of wat daar nu weer kruipt of vliegt, soms zelfs in huis? De Nieuwegeinse natuurliefhebber Udo Tenge beschrijft iedere week een plantje, zwammetje of beestje dat u ergens kunt tegenkomen.

Udo: Het bijenhotel in mijn tuin heeft momenteel een vrijwel volledige bezetting. Bijna elk stukje bamboe is bezet en dat vrijwel geheel door één soort: de “rosse” metselbij. Geinig!

Udo: ‘Heel wat Nieuwegeiners hebben zo’n aardig “bijenhotel” in hun tuin, soms ook op het balkon. De bijen die daarvan gebruik maken zijn vrijwel altijd (wilde) metselbijen, en daarvan is de “rosse” metselbij de meest voorkomende. Ze boeken al vroeg in het voorjaar in en beginnen celletjes te bouwen, waarin ze hun broedsel deponeren. Een tweede broedsel overwintert en begint het volgende jaar weer nieuwe celletjes te vullen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren