‘Wat groeit of leeft daar in Nieuwegein’

Vraagt u zich wel eens af wat dat nu weer voor een wilde plant of onkruid is, in de tuin of de berm of ergens tussen het gras in het park in Nieuwegein? Of wat dat voor een paddenstoel is? Of wat daar nu weer kruipt of vliegt, soms zelfs in huis? De Nieuwegeinse natuurliefhebber Udo Tenge beschrijft iedere week een plantje, zwammetje of beestje dat u ergens kunt tegenkomen. Ook heeft hij een eigen website.

Udo: ‘Er groeien vele bloemen in Nieuwegein, maar één soort heeft altijd de ereprijs, want zo heet zij. Daarom deze keer de lange ereprijs.’ Hebben we daar ook geen straat naar vernoemd in Nieuwegein, de Ereprijs?

Udo: ‘In nieuwegein zijn vele soorten ereprijs te vinden. Grote, kleine en ook lange ereprijs, bijvoorbeeld. De lange is er in 2 variaties: lila kleurig, de wilde soort en hemels blauw, de tuinsoort. De lila lange ereprijs werd op een terrein in de Liesbosch gevonden en piekte net boven het hoge gras uit. De rossige graspluim er tussen is van de gestreepte witbol, die dus ook rossig kan zijn en het hommeltje is waarschijnlijk een boomhommel.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren