‘Wat groeit of leeft daar in Nieuwegein’

Vraagt u zich wel eens af wat dat nu weer voor een wilde plant of onkruid is, in de tuin of de berm of ergens tussen het gras in het park in Nieuwegein? Of wat dat voor een paddenstoel is? Of wat daar nu weer kruipt of vliegt, soms zelfs in huis? De Nieuwegeinse natuurliefhebber Udo Tenge beschrijft iedere week een plantje, zwammetje of beestje dat u ergens kunt tegenkomen. Ook heeft hij een eigen website.

Udo: ‘Nieuwegein is gezegend met talrijke geelbloemige kruisbloemigen. Ze bloeien afwisselend, van maart tot september. Deze keer een zomerbloeier van de mosterdfamilie, Herik.

Udo: ‘Tegen de dijk, in ruige bermen en velden en langs de Lek bloeien van voorjaar tot de herfst allerlei “kool”soorten (kruisbloemigen), zoals raapzaad, zwarte mosterd en niet te vergeten herik. Ze hebben alle gele bloemtrossen met daaronder meestal boonvormige zaaddoosjes, de hauwen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren