Groeiend aantal grote zonnedaken in Nieuwegein

Behalve op daken van huiseigenaren zijn er de laatste jaren in Nieuwegein ook op bedrijfsgebouwen en maatschappelijke gebouwen veel zonnepanelen geplaatst. Zo liet Hajé Nieuwegein van wegrestaurant de Linielanding afgelopen jaar met het plaatsen van 216 zonnepanelen zien dat zij ook het belang van duurzame energieopwekking zien.

Kinderboerderij IJsselstee en het Milieu Educatie Centrum (MEC) in het Natuurkwartier voorzien al een aantal jaren deels in hun eigen energie met hun 48 zonnepanelen. En op het dak van Roeivereniging De Doorslag en de gemeentewerf zijn 103 zonnepanelen geplaatst.

Ook in 2016 groeit de duurzame energieopwekking op gemeentepanden in Nieuwegein: zo krijgen sporthallen de Waterlelie en Galecop een dak met zonnepanelen en worden ook bij de Museumwerf de voorbereidingen afgerond voor het plaatsen van een groot aantal zonnepanelen. De gemeente laat verder panelen plaatsen op het dak van het afval aanbiedstation naast de gemeentewerf.

In Nieuwegein is ook de eerste Vereniging van Eigenaren aan de slag gegaan met duurzame opwekking: de VvE ‘Sconfinato’ in Blokhoeve liet al in 2012 186 zonnepanelen plaatsen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk