Katern

Gratis vloerisolatie voor 100 Nieuwegeinse woningeigenaren

De gemeente Nieuwegein en de provincie Utrecht bieden woningeigenaren met een laag inkomen en een hoge energierekening gratis vloerisolatie aan. Dit speciale aanbod is bestemd voor eigenaren van een eengezinswoning zonder vloerisolatie, gebouwd vóór 1994. Alle Nieuwegeiners die energietoeslag hebben ontvangen en voldoen aan de voorwaarden hebben een brief van Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) ontvangen. 40% van de aangeschrevenen heeft inmiddels aangegeven dat ze willen meedoen met de actie.

Wethouder Marieke Schouten: “Met deze actie willen wij isolatie ook mogelijk maken voor woningeigenaren met lagere inkomens. Isoleren bespaart veel energie en geld. De rekening gaat direct met honderden euro’s per jaar omlaag. Daarnaast wil Nieuwegein een duurzame stad zijn. Door isoleren daalt de uitstoot van CO2 en dat gaat klimaatverandering tegen. Wij vinden het daarom een succes dat er al zoveel inwoners zich hebben aangemeld.”

Wie kan meedoen aan deze actie?
Er is subsidie om ongeveer 100 woningen gratis vloerisolatie aan te bieden. Inwoners uit Nieuwegein kunnen meedoen als ze van Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) een brief over deze actie hebben gekregen. Of als ze aan de voorwaarden voldoen dat ze wonen in een eengezinswoning van vóór 1994 gebouwd in de gemeente Nieuwegein. De aanvrager is woningeigenaar en hoofdbewoner van de woning en heeft afgelopen jaar een energietoeslag ontvangen via Werk en Inkomen Lekstroom (WIL). Inwoners van Nieuwegein hebben recht op een energietoeslag als hun inkomen maximaal 120 procent is van de bijstandsnorm. Kijk voor meer informatie over de energietoeslag.

Aanmelden
Meer informatie of aanmelden kan via www.jouwhuisslimmer.nl/nieuwegein/actie- gratis-vloerisolatie tot 17 februari 2023.De aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Als mensen snel reageren is de kans groter dat er nog budget is voor het isoleren van hun vloer.

Subsidie
Huiseigenaren die geen gebruik kunnen maken van deze regeling, kunnen gemiddeld 15% van de kosten die ze hebben gemaakt terugkrijgen door een subsidie aan te vragen via het RVO.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk