Gratis tip voor ONS

Eerder probeerde Veroon van de Heuvel zelf handtekeningen op te halen om tot een referendum over het parkeerbeleid te komen. Jammer maar helaas.

Chris Ytsma en zij waren blij met iedere ingleverde handtekening. Zelfs de bezoekers uit Lutjebroek, Verweggistan en Gniffeldam tekenden, maar Veroon en Chris “vergaten” dat dat niet telde. Ergo: veel te weinig handtekeningen en geen referendum.

Nu laten Veroon en Balth, haar fractievoorzitter van ONS, het daar niet bij zitten. Zij schreven inmiddels een lange brief aan het college van B en W.

Onder het motto “Hou Chris van de straat” en “Work first” vragen zij, of het college niet toch een referendum wil houden.

Het antwoord laat zich raden. Nou nee dus. Het is vragen naar de bekende weg. Het zijn vragen voor de Buhne. Typisch vragen om mooi weer te spelen voor de niet-wetende burger. Zijn de verkiezingen al begonnen?

Maar als ONS ècht wil: Ik heb een GRATIS tip. In het reglement van orde van de gemeenteraad staat de mogelijkheid om zèlf een initiatiefvoorstel in te dienen. Een voorstel tot het houden van een referendum kan dus al snel worden besproken in de gemeenteraad.

Balth en Veroon: Artikel 39 van het reglement. En het voorstel mag korter dan jullie brief!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk