Gratis pizza in op Vredenburgplein in Utrecht op Bitcoin Pizzadag

Op 22 mei is het dan zover, de dag waarop je zonder enige kosten kunt genieten van een verrukkelijke pizza op het Vredenburgplein in Utrecht. Deze buitengewone gelegenheid viert Bitcoin Pizzadag, een vreugdevolle feestdag die voortkomt uit het verbijsterende verhaal van de man die destijds maar liefst 130 miljoen euro neerlegde voor slechts één pizza. Laten we hem daarom van harte bedanken, want dankzij zijn moedige daad kunnen we nu allemaal smullen van deze overheerlijke traktatie. Het vooruitstrevende cryptobedrijf BLOX en de vermaarde pizzaketen Domino’s bundelen hun krachten en delen op deze feestelijke dag gratis pizza’s uit. Wat een spectaculair festijn!

10.000 bitcoin in ruil voor pizza
Maar waar vindt deze feestdag eigenlijk zijn oorsprong? Op 22 mei, exact dertien jaar geleden, vond er een historische gebeurtenis plaats: de pioniersbetaling met Bitcoin. Een persoon in Florida kocht destijds met behulp van deze gloednieuwe digitale valuta twee verrukkelijke pizza’s. Dit magische moment markeerde het begin van een compleet nieuw tijdperk. Toon Schraven, crypto kenner bij BLOX, legt uit: “Deze grensverleggende betaling met Bitcoin bewees dat er een alternatief bestaat voor door overheden beheerd geld. Naar mijn mening heeft dit revolutionaire concept absoluut de toekomst.” Het is dan ook niet verwonderlijk dat Bitcoin zijn eigen feestdag heeft gekregen.

In de geest van deze feestelijke dag willen BLOX en Domino’s iedereen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met de fascinerende wereld van digitale valuta. Daarom trakteren ze op kosteloze pizza’s. Toon benadrukt dat Bitcoin het potentieel heeft om de wereld te transformeren, vergelijkbaar met de impact die het internet heeft gehad. Hij legt uit dat het huidige geldsysteem gebreken vertoont, waarbij geld uit het niets wordt gecreëerd en onbeperkt kan worden bijgedrukt. In schril contrast hiermee is Bitcoin juist schaars, immuun voor censuur en gedecentraliseerd. Het is een open en toegankelijke valuta die voor iedereen beschikbaar is, net als een pizza.

Voor degene die destijds de pizza’s kocht, heeft Bitcoin Pizzadag echter een totaal andere betekenis. Hij betaalde destijds maar liefst 10.000 Bitcoins voor deze lekkernijen, wat tegenwoordig neerkomt op een astronomische waarde van ongeveer 130 miljoen euro per stuk. Dat is pas een peperdure pizza! Dit illustreert treffend hoe de waarde van Bitcoin in de loop der tijd explosief is gestegen en onderstreept tevens dat zelfs de kleinste aankopen in het verleden aanzienlijke waarde kunnen krijgen.

Zorg er dan voor dat je op maandagmiddag 22 mei tussen 16.00 en 19.00 uur aanwezig bent op het betoverende Vredenburgplein in Utrecht. Daar zal het dynamische team van BLOX jou verblijden met een smaakvolle pizza. Let wel op: om in aanmerking te komen voor deze culinaire traktatie, dien je de volwassen leeftijd van 18 jaar te hebben bereikt. Dit heeft te maken met het BLOX-account dat je dient aan te maken in ruil voor de pizza. Toon simpelweg je account via de handige BLOX-app en je kunt genieten van enkele verrukkelijke pizzapunten.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk