Gratis opruimgereedschap voor inwoners die helpen Nieuwegein schoon te houden

Op 21 maart vindt voor de achttiende keer de Landelijke Opschoondag plaats in Nederland. Ook in de gemeente Nieuwegein doen inwoners mee om hun buurt of omgeving schoon te maken. In samenwerking met Stichting De Schone Stad ondersteunt gemeente Nieuwegein dit jaar groepen bij het helpen opruimen van zwerfafval. De gemeente stelt opruimmaterialen beschikbaar aan bestaande en nieuwe opruiminitiatieven die op 21 maart in groepsverband de handen uit de mouwen steken.

Groepen van drie personen of meer kunnen materialen te leen vragen bij de gemeente via samendoen@nieuwegein.nl. De materialen bestaan uit onder andere afvalgrijpers en vuilniszakken.

Voor steeds meer inwoners, wijken, scholen en bedrijven is deelname aan de jaarlijkse Landelijke Opschoondag vanzelfsprekend, ziet ook Sjaak Veeken van Stichting De Schone Stad: “Ons doel is om inwoners enthousiast te maken om samen te zorgen voor een schone leefomgeving. De laatste jaren zien wij daarin steeds meer beweging. Meedoen aan de Landelijke Opschoondag is niet alleen een laagdrempelige manier om aan maatschappelijk verantwoord ondernemen te doen, maar het verstrekt ook de band tussen inwoners, medewerkers of klanten. Steeds meer groepen organiseren daarom zelf een schoonmaakactie of ondersteunen lokale schoonmaakactiviteiten.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk