Gratis opfrissen van de verkeerskennis voor autorijdende senioren

Verkeersregels veranderen. Telkens een klein beetje. Nieuwe verkeersborden, snelheden, wegmarkeringen en bijvoorbeeld voorrangsregels: wist u dat veertig procent van de verkeersregels in de afgelopen vijftien jaar is aangepast? Het is voor iedere weggebruiker belangrijk de veranderingen in de verkeersregels bij te houden.

Op initiatief van KBO-afdeling Nieuwegein/Vianen kunt u uw verkeerskennis opfrissen. Deze cursus is bedoeld voor senioren en is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Provincie Utrecht. Onder leiding van een deskundige voorlichter van Veilig Verkeer Nederland wordt u in 2 sessies bijgepraat over de huidige verkeersregels. Uiteraard is er ruimte voor vragen. De bijeenkomst heeft een informatief karakter; het is dus geen examen. Deelname aan deze theoriecursus is gratis, wel wordt verwacht dat u beide dagdelen komt.

Na afloop van de eerste sessie bestaat de mogelijkheid om een individuele praktijkles met een rijschool aan te vragen. De kosten voor de praktijkles zijn voor eigen rekening en is uiteraard niet verplicht. Er plaats voor 35 deelnemers. Wees er dus snel bij, aanmeldingen gaan op volgorde van binnenkomst. Is de lijst vol, dan worden de volgende aanmeldingen op een reservelijst geplaatst.

De opfriscursus is speciaal voor autorijdende 65-plussers uit de gemeente Nieuwegein en vinden plaats op dinsdag 1 en dinsdag 15 november van 10.00 uur tot 12.00 uur. (Let op! Deelname aan beide dagen is verplicht). De theoriebijeenkomsten is gratis en optioneel kan er een praktijkrit á €45,- geboekt worden.

Waar
Kerkelijk centrum De Rank aan de Lupinestraat 11 in Nieuwegein-Zuid (nabij winkelcentrum Hoog-Zandveld.

Inschrijven
U kunt zich inschrijven bij Veilig Verkeer Nederland, via de website van Veilig Verkeer Nederland of bel VVN Steunpunt West 088 524 88 38. U ontvangt dan een bevestiging van uw aanmelding dat tevens uw toegangsbewijs is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk