Gratis naar museum Warsenhoeck

In de museumweek, van 9 t/m 15 april, opent museum Warsenhoeck gratis de deuren om Nieuwegeiners kennis te laten maken met hun geschiedenis. Kijk hoe de stroomruggen waarop ‘t Geyn, Vreeswijk en Jutphaas gebouwd zijn, gevormd worden door de rivieren. Volg daarna de ontwikkeling van dit gebied via o.a. het Zwaard van Jutphaas en het kastelenlint tot de huidige stad.

Op de tussenverdieping is nu een tentoonstelling te zien met oude foto’s van Blokhoeve, Galecop en Huis de Geer, nu woonwijken, destijds landerijen.

De recente geschiedenis komt aan bod in de wisselexpositie Van (geen) wijken weten. Weet u hoe uw wijk ontstaan is? Bewoners van Centrum/Merwestein en Batau Noord en Zuid vinden het antwoord daarop in deze expositie. Bij toerbeurt komen alle wijken aan bod. Op de kunstzolder kunt u genieten van bronzen beelden van Wilma Husman.

Museum Warsenhoeck is gevestigd in de gelijknamige boerderij in het Natuurkwartier in park Oudegein, en is geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Op 11, 14 en 15 april is het museum gratis toegankelijk en bovendien krijgt iedere 5de bezoeker een attentie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren