Gratis lunchpauzeconcerten in De kom

Op vrijdag 16 januari valt te genieten van ‘Roll over Beethoven’, het eerste concert van een serie unieke lunchconcerten die het ensemble Lacq in De Kom verzorgt. Het publiek kan zijn zelf meegebrachte lunch in de foyer nuttigen, onder het genot van muziek gecomponeerd door Beethoven en tijdgenoten Danzi en Pleyel. Het lunchpauzeconcert is van 12.45 uur tot 13.15 uur gratis bij te wonen in de foyer van De Kom.

De lunchpauzeconcerten zijn een samenwerkingsproject van het ensemble Lacq en Theater De Kom. De musici worden niet betaald en De Kom heft geen toegang. Iedere derde vrijdag van de maand staan de deuren van De Kom open voor “de buren”. De concerten beginnen om 12.45 uur en duren een half uurtje.

Ensemble Lacq bestond enige jaren geleden uit drie musici: klarinettiste Lianne Vreugdenhil, hoboïst Hendrik Jan Brethouwer en fagottiste Ellen Koot. In de loop van de tijd aangevuld met Susana Rodrigues op dwarsfluit en Eelkje van der Woude op hoorn. Vooral de komst van pianist Stefanie Rotsch heeft aan de repertoire mogelijkheden van het ensemble een enorme impuls gegeven; dat strekt zich uit van laat 18-de eeuw tot hedendaags.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk