Gratis lunchpauzeconcert met klarinet en piano

Voor het gratis lunchpauzeconcert van februari brengt KOM-pianodocent Thijs Dercksen twee muzikanten bij elkaar: zijn dochter en klarinettist Meriam Dercksen (18) en zijn pianoleerling Ingeborg Siteur.

Het duo speelt muziek van Felix Mendelssohn, Carl Philip Emanuel Bach, Maurice Ravel en Thijs Dercksen. U hoort een fragment uit een sonate van de Duitse componist Mendelssohn (1809-1847), die dit wiegenlied op zestienjarige leeftijd schreef. Emanuel Bach (1714-1788) was de zoon van Johann Sebastian Bach en staat bekend als een belangrijke vertegenwoordiger van de Empfindsame stijl in de muziek, die sterk de nadruk legt op een gevoelvolle expressie. Ravel (1875-1937) geldt als een van de voornaamste componisten van de twintigste eeuw en, samen met Debussy, als de belangrijkste impressionist in de klassieke muziek.

De stukken van Thijs Dercksen die u op 15 februari hoort, schreef hij speciaal voor optredens van zijn dochter Meriam. Vanaf 12.30 uur bent u welkom in de foyer van DE KOM, waar het concert om 12.45 uur zal beginnen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk