Gratis kledingpakketten voor kinderen via Stichting Leergeld Nieuwegein

Stichting Leergeld Nieuwegein gaat in de komende maanden kledingpakketten verstrekken aan kinderen van 4 t/m 12 jaar die bij de stichting ingeschreven staan. Deze actie is mogelijk gemaakt door een sponsorbijdrage van het bedrijf URBZ Capital en een subsidie van de gemeente Nieuwegein.

URBZ Capital heeft de nieuwe distributielocatie van PostNL aan de Celsiusbaan in Nieuwegein ontwikkeld en wil via haar eigen stichting URBZ Society op deze manier iets teruggeven aan de inwoners van de gemeente Nieuwegein waarin zij projecten doen, met speciale aandacht voor initiatieven die bijdragen aan armoedebestrijding en kansen creëren voor een betere toekomst voor kinderen en jongeren. Het ondersteunen van deze actie met Stichting Leergeld Nieuwegein sluit perfect hierop aan.

De pakketten worden geleverd via Clothing4U. Kinderen kunnen daarbij aangeven wat de gewenste maten zijn, wat de favoriete kleuren zijn en wat voor stijl kleding bij ze past. Ieder pakket bestaat uit een paar schoenen, 1 of 2 broeken, 2 of 3 truien, T-shirts, een jas en vaak nog allerlei extra’s. Alle kleding is nieuw.

In totaal gaat het om ongeveer 500-600 kledingpakketten. Vanwege dit grote aantal wordt de levering gespreid over de komende maanden. Ouders ontvangen daarvoor een bon waarna ze via de website de voorkeuren kunnen doorgeven.

Stichting Leergeld Nieuwegein is er voor kinderen die opgroeien in gezinnen waarbij het inkomen lager is dan 125% van het minimuminkomen. Dat is dezelfde grens als de Nieuwegein Stadspas en op basis van deze pas kunnen ze dan ook eenvoudig ingeschreven worden. Ouders die een uitkering via de WIL ontvangen, ontvangen ook automatisch de stadspas, maar werkende ouders met een laag inkomen kunnen deze zelf aanvragen via de website van de Nieuwegein Stadspas.

Stichting Leergeld Nieuwegein helpt kinderen met bv. sportkleding, zwemlessen, schoolspullen, fietsen, laptop, etc. We werken ook samen met Stichting Jarige Job en Kinderhulp. Bij de stichting werken uitsluitend vrijwilligers. We zijn erg bij met de mooie gift van URBZ Capital die deze kleding actie mogelijk maakt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk