Katern

Gratis jonge bomen

Zaterdagmiddag 26 november kunnen inwoners van Nieuwegein tussen 13.00 uur 14.00 uur gratis zaailingen ophalen bij de oogstdag van de Gemeente Nieuwegein. Er liggen verschillende soorten zaailingen (jonge aanplant) van inheemse boompjes klaar, waaronder Es, Esdoorn, Veldesdoorn, Hazelaar, Hulst, Beuk, Meidoorn en Zomereik.

De afhaallocatie is bij het Tuinkerspad aan de Nevelgaarde in Nieuwegein (ter hoogte van de brandweerkazerne). Komt u ook één of meerdere boompjes ophalen voor de aanplant in uw tuin? U kunt zich op de parkeerplaats bij de kazerne melden. Wees er wel snel bij want op=op!

Nieuwe natuur
Deze oogstdag is een initiatief van de gemeente Nieuwegein in samenwerking met inwoners en de groene vrijwilligersorganisatie: ‘Meer Bomen Nu.’ Met het organiseren van deze oogstdag wil de gemeente overtollige zaailingen kansen geven om tot volwassen bomen uit te groeien op hun nieuwe bestemming. Met deze actie kunt u helpen om milieu en klimaat in onze stad te verbeteren én om uw tuin vergroenen. Hoe meer mensen helpen, hoe meer bomen we kunnen planten en hoe groener Nieuwegein wordt. Doet u mee?

Meehelpen?
U kunt ook meehelpen op deze oogstdag als vrijwilliger. Maak een profiel aan op deze website en schrijf u in als vrijwilliger.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk