Katern

Grand Slams for Kids komt naar Nieuwegein!

Op 28 en 29 april a.s. is het zover, dan wordt in Nieuwegein bij Tennisvereniging Rijnhuyse het eerste Grand Slam gespeeld: de Babolat Australian Open KIDS. Net als de echte tennis profs reizen in dit geval kinderen in de leeftijd tussen tien en achttien jaar verschillende steden af om daar in toernooivorm wedstrijden te spelen en zo ‘Grand Slam’-ervaring op te doen.

Kinderen worden ingedeeld op basis van leeftijd en sterkte en spelen hoe dan ook twee wedstrijden per weekend; winst of verlies speelt zo minder een rol. Per speelschema is er aan het einde van een Grand Slam een winnaar, die in de ‘Finals’ gaat strijden om de hoofdprijs: een verzorgde reis naar Roland Garros!

Behalve Nieuwegein reizen de kinderen ook naar Rotterdam, Rijswijk en Waddinxveen. Grand Slams for Kids heeft als doel om de tennissport voor de jeugd te vernieuwen door te kiezen voor een andere structuur van een tennistoernooi waardoor blijven tennissen voor kinderen aantrekkelijker wordt gemaakt. Dit heeft er in geresulteerd dat kinderen uit het hele land mee willen doen in Nieuwegein.

Om de wedstrijden heen worden er voor de deelnemers van het toernooi maar ook voor de aanwezige broertjes, zusjes, etc. allerlei activiteiten georganiseerd. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld testrackets van de hoofdsponsor Babolat uittesten in de vorm van het spelen van een prijzenspel en gelijk leuke prijzen winnen!

Voor de kleintjes wordt er een Tenniskids Blauw event georganiseerd (voor kinderen tussen de 4 en 6 jaar). En op zaterdag vindt er een G-event plaats voor kinderen met een verstandelijke beperking die het leuk vinden om te (leren) tennissen. Kortom genoeg te beleven op 28 en 29 april bij Tennisvereniging Rijnhuyse. Het motto van Grand Slams for Kids is dan ook: jong of oud, rijk of arm, fit of beperkt, tennis, en daarmee sport, is voor iedereen! Enthousiaste jeugd kan zich nog tot 22 april inschrijven via toernooi.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren