Graffiti-Wall wint pitch Omgevingsvisie Openbare Ruimte

De afgelopen week hebben ruim 150 scholieren van het Anna van Rijn College meegewerkt aan de Omgevingsvisie. Dit deden zij door hun ideeën over de openbare ruimte op papier te zetten. Welk fysiek element in de openbare ruimte is belangrijk om van Nieuwegein een leukere stad te maken voor jongeren? Was de vraag. Tijdens de werksessie zijn twaalf voorgeselecteerde, uiteenlopende ideeën in maximaal twee minuten gepresenteerd. Na de laatste pitch ging de jury in beraad en werd de winnaar bekend gemaakt: een Graffiti-Wall.

De gemeente Nieuwegein in ee reactie op Facebook: ‘Er waren allemaal interessante ideeën, van een picknicktafel tot een App met wandelroutes door de natuur tot een geautomatiseerd bootverhuur.’ De jury bestond uit drie medewerkers van de gemeente Nieuwegein, een stedenbouwkundig adviseur en twee docenten van Theater- en Kunstencentrum De Kom. Zij hadden de moeilijke taak om uit de 12 pitches één winnaar te kiezen.

De jury koos uiteindelijk voor de Graffiti-Wall. ‘Dit omdat we daarmee creativiteit voor een kleurrijke openbare ruimte stimuleren, de jongeren zelf betrokken zijn en zo actief bijdragen aan een kleurrijke stad’ aldus de jury in een eerste reactie. Het is nog niet bekend waar en wanneer de Graffiti-Wall zal komen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren