Goud geld voor buurthuis Vreeswijk

Na een paar weken rustig langs de kant enige zaken te hebben bekeken moet er toch weer eens iets op papier gezet worden. Wat mij erg verbaasd heeft is het geld wat naar buurthuis Vreeswijk gaat: 700.00 euro!! Ja, een lening noemen ze dat. Het buurthuis moet ongeveer 35.000 euro per jaar afbetalen. Hoe gaan ze dat nou doen? Zeker als je leest dat ze geen commerciële partijen binnen mogen halen. Maar ik lees al dat er een huisartsenpost komt. En die jongens en meisjes zijn natuurlijk niet commercieel, ahum. En een begrafenisondernemer, en die zijn natuurlijk ook niet commercieel.

Is dit nu een verkapte subsidie? Zo ja, wie heeft er dan zitten slapen in de gemeenteraad? Er moest toch bezuinigd worden? Is dit een nieuw feestje van een wethouder of gewoon een stel slimme mensen die iedereen op het verkeerde spoor hebben gezet? Of, en nu denk ik heel erg ver, een belangenverstrengeling van een paar mensen? Rara wie dan?20150304_goudgeldgroot

Wel frappant allemaal. Eerst de Award binnen halen en dan een zak geld binnen halen. Ik heb mijn twijfels. En dan natuurlijk dat groepje jongeren wat Feniks heeft ‘gekregen’ en een kleiner zakje met geld, 75.000 euro om het op te knappen. Maar wie is hun achterban nu eigenlijk? Zit daar ook geen ‘Ons kent Ons’ achter?

Maar intussen gaat de rest gewoon door met slopen van de binnenstad. Nu is Manschot aan de beurt. Waar moet ik heen voor een goed advies over een boek, waar kan ik zijn als ik een schrijver wil ontmoeten? In de bieb zegt u? Is dat nou net niet de club die er flink debet aan heeft dat het zover is gekomen? Wie is de volgende? Zou Bob de Bouwer nog steeds zo vol zijn over de binnenstad? Ja, u weet wel onze wethouder Hans Adriani. Wie heeft nu de ‘macht’ in onze eigen binnenstad? Corio of het college?

Dan tot overmaat van ramp komt Bakthali weer onder haar steen vandaan. Zij wil nu geld zien van het onderzoeksbureau BING. Dat bureau heeft haar geld gekost en zij wil nu een schadevergoeding. Zouden alle betrokkenen dan van haar ook mogen meedelen in die pot? Wat heeft zij de maatschappij gekost met al die beschuldigingen en aantijgingen? Even had ik het idee dat zij zich met het echte raadswerk bezig zou zijn, wat ze volgens mij best wel kan, maar dan moet zij eerst afgeholpen worden van het Calimero syndroom; Ik ben klein en zij zijn groot!

Maar wat ik eigenlijk nog erger vindt is die kostendelers uitvinding. Het rijk heeft in haar wijsheid besloten om het oude principe van 1 huishouden 1 inkomen weer van stal gehaald en, nu gesteund door de PvdA, zijn die rooie rakkers nu echt van het padje af? Dat waren toch de mensen die het voor de lagere inkomens op zouden moeten nemen? En dan lees je in de krant dat de directeur zegt: we doen nu de uitvraag want dan schrikken de mensen niet zo hard. Man laat je nakijken!

Wat nu schrikken? Als je ermee geconfronteerd wordt maakt het niet uit wanneer de klap komt. Mensen die aan de onderkant van het spectrum zitten zijn vaak niet bij machte om een onwillige zoon of dochter het huis uit te zetten als ze niet werken of leren. Daarom zitten die jongeren nog steeds thuis, lekker alles voor je geregeld en het kost ze geen cent. Natuurlijk snap ik dat daar een einde aan moet komen maar help die mensen dan door ze te ondersteunen en helpen om die jongeren aan het werk te krijgen maar begin niet met straffen want dat werkt averechts. Wij, als gemeente, zijn nu toch verantwoordelijk oor die mensen? Verantwoordelijkheid begint met zorgen voor een goede basis. Dus gemeente, ga die mensen eerst helpen en dan pas straffen. Maar ook de maatschappij moet snappen dat het meestal, op uitzonderingen daar gelaten, geen vrije keus is om in de bijstand te zitten en dat is geen vetpot, dat kan ik u verzekeren. En zeker geen 2.100 euro netto in de maand als alleenstaande moeder met twee kinderen zoals ik is iemand heb horen zeggen maar ik moet zeggen, die had ook wel een hele hete aardappel in zijn of haar mond. Die persoon moet zijn ogen uit z’n hoofd schamen en zich eerst even laten voorlichten over de hoogte van een bijstandsuitkering.

Als ik dit even terug lees komt er maar een ding boven drijven: zit die gemeenteraad nu echt te slapen of hebben ze het te druk met Twitteren en/of een nieuwe vakantiebestemming te zoeken? Want ze doen niet wat ze moeten doen; het college controleren!!! Uiteraard de paar goede nagelaten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren