Katern

Goud en zilver voor roeiers ‘De Doorslag’

Sommigen konden dit weekend niet wachten om weer te dansen op een festival, te dineren in een ouderwets vol restaurant of te juichen voor hun favoriete voetbalclub in een compleet vol stadion. Maar jeugdroeiers Sven Overbeeke en Sandross van der Marel uit Nieuwegein verheugden zich dit weekend van de nieuwe maatregelen op iets heel anders: na anderhalf jaar niet roeien in wedstrijdverband mochten ze weer. En gelijk met succes: ze behaalden bij de regiowedstrijd in Purmerend goud en zilver.

“Ja, het ging redelijk soepel weer”, lacht Sven Overbeeke. De 18-jarige jeugdroeier van vereniging De DoorSlag in Nieuwegein behaalde samen met zijn ploegmaatje het goud in de dubbeltwee. Daarna werden de twee teamgenoten concurrenten, en moest Overbeeke in de skiff (eenpersoonsboot) zijn meerdere erkennen in Van der Marel: Overbeeke pakte het zilver, Van der Marel het goud.

Coronacrisis
Hoewel voor de meeste fanatieke sporters niet geldt dat meedoen belangrijker is dan winnen, was dat hier toch wel het geval. Want eíndelijk mochten ze weer. Sinds het uitbreken van de coronacrisis hadden de twee vrienden geen fysieke wedstrijden meer geroeid. “Voor de clubs was het te ingewikkeld om te regelen, met de anderhalve meter en het organiseren voor de verschillende teams. Dus nu pas zijn de wedstrijden van start gegaan”, vertelt Overbeeke.

Net als bij evenementen en horeca, moesten ook de roeiers vandaag hun corona-app laten zien voordat ze naar binnen mochten. “Dat werd ook echt gecontroleerd, maar verliep heel soepel. Vervolgens kregen we allemaal een bandje, zodat je kon aantonen dat je naar binnen mocht. Ook dat was nieuw voor ons.”

Voluit gaan
De twee ploeggenoten roeien al sinds 2013 samen bij De DoorSlag. Volgend jaar gaan ze beiden hun eigen weg: dan gaan ze studeren.

En dan lijkt het tijd voor het grotere werk: roeien bij een studentenvereniging. Overbeeke: “Ik wil in Groningen gaan studeren en Sandross heeft zich in Utrecht ingeschreven, bij Orca. Olympische Spelen? Dat weet ik niet hoor, maar op nationaal niveau roeien zou natuurlijk fantastisch zijn. Dan wordt het wel voluit gaan: vijf dagen in de week volledig trainen. Keihard bikkelen. Maar ik sluit niet uit dat het dan allemaal een stuk serieuzer wordt.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren