Katern

Golfen; waarom dat in onze regio een must is!

Jaren geleden -toen golf nog in opkomst was in onze regio- was golf nog een sport voor de elite en de oudere mannen, die de schaapjes flink op het droge hadden. Vandaag de dag is dat gelukkig wel anders. Golf is een echte volkssport geworden en wordt ook steeds meer als zodanig erkend. Van jong tot oud, en van vrouw tot man, weten steeds meer en vaker de clubs te vinden om een aantal holes te lopen. Ook het verplichte GVB examen wat er vroeger was, bestaat inmiddels niet meer. Om zelfstandig een rondje te lopen moet je nog wel een cursus(je) + examen doen, maar dat haalt eigenlijk iedereen in één weekend. Dat golf zo snel toeneemt aan populariteit is dan ook goed te begrijpen. Waarom ook jij -en zéker in onze regio- moet starten met golf? Lees snel verder.

www.golfshopsonline.com

Snelle start
Zoals we al zeiden ervaarden veel mensen een aantal jaren geleden nog een drempel om te starten met golf. Dit was logisch, golf was duur en daarnaast moest je eerst een lastig examen doen, voordat je kon starten op de baan. Dit is inmiddels anders en het is ook echt niet meer zo duur zoals het dat altijd was. Golfen is zeer laagdrempelig en betaalbaar geworden. Online heb je veel golfshops, zodat je met aanschaf een big max golftas gevuld met clubs en/of een golftrolley op 3 wielen al een heel eind bent. Qua kleding is er ook eigenlijk weinig speciaals nodig. Uiteraard kun je speciale golfschoenen en kleding kopen, maar met een gewone (nette) set kleding kom je vaak al een heel eind.

Waarom in onze regio
Dat wij in Nieuwegein in een prachtig deel van Nederland wonen? Daar vertellen we je ongetwijfeld niets nieuws mee. Maar wist je dat alleen al in de nabije omgeving van Nieuwegein vier prachtige golfbanen liggen? De één nog mooier dan de ander. Daarmee is golf niet alleen een leuke sport, maar ook nog eens een heerlijke aanleiding om lekker veel tijd buiten in de prachtige natuur door te brengen. Je kunt de verschillende banen afwisselen en combineren, met een gezellige sociale afspraak met vrienden of collega’s. Daarmee is het een gezonde manier van bijpraten waarbij je ook nog eens alles haalt uit de prachtige omgeving waar wij wonen.

Kortom, golf is een sport die voor iedereen toegankelijk maar toch ook uitdagend is. Qua investering valt het tegenwoordig reuze mee wat je allemaal nodig hebt en hoeveel het kost. Het plezier wat je eraan zult beleven is daarentegen weer ontzettend groot. Al was het alleen al omdat je dan even bewust van de natuur en prachtige omgeving kunt genieten. Dus golf; zeker in de regio Nieuwegein een top idee!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk