Goedkoopste huizen van de provincie Utrecht in de wijk Merwestein

In Utrecht is de waarde van een huis gemiddeld 389.000 euro. De provincie is hiermee de op één na duurste wat woningwaarden betreft. Het landelijke gemiddelde komt neer op 326.000 euro per woning. De duurste Utrechtse woningen zijn te vinden in de wijk Bilthoven Noord binnen de gemeente De Bilt. Dit en meer blijkt uit een analyse van Independer aan de hand van huizenprijzen-data van Jumba. De goedkoopste woningen van de provincie Utrecht zijn te vinden in de wijk Merwestein in Nieuwegein.

Alleen in Noord-Holland zijn de woningen duurder
Alleen in Noord-Holland zijn de gemiddelde woningwaarden hoger dan in Utrecht. In deze provincie moet men namelijk gemiddeld 396.000 euro neerleggen voor een woning. Ook in Noord-Brabant (333.000 euro) en Zuid-Holland (327.000 euro) zijn de huizen relatief duur.

De woningwaarden zijn juist het laagst in de provincie Groningen. De gemiddelde waarde van een woning komt hier neer op 228.000 euro.

Duurste wijk in gemeente De Bilt
De top 5 duurste wijken van Utrecht zijn te vinden binnen verschillende gemeenten. Met een gemiddelde waarde van 960.000 euro is Bilthoven Noord in de gemeente De Bilt de duurste wijk om een huis te kopen.

Hierna volgen de Amersfoortse wijken De Berg Noord (862.000 euro) en Buitengebied West (829.000 euro). Ook in de wijken Nieuwersluis in de gemeente Stichtse Vecht (810.000 euro) en P.H.W.park in de gemeente Baarn (805.000 euro) liggen de gemiddelde woningwaarden hoog.

De goedkoopste Utrechtse huizen zijn juist te vinden in de wijk Merwestein in de gemeente Nieuwegein: de gemiddelde waarde van een huis ligt hier op 207.000 euro.

Voor de tien goedkoopste wijken moet je 41.000 euro verdienen
Independer rekende uit wat je ongeveer moet verdienen om een hypotheek te krijgen voor de goedkoopste en duurste wijken. Marga Lankreijer is hypotheekexpert bij Independer:

“Uiteraard is je maximale hypotheek van allerlei factoren afhankelijk, maar ervan uitgaande dat de gemiddelde marktwaarde in de tien goedkoopste wijken 186.500 euro is, moet je jaarinkomen 41.000 euro bruto zijn.” Wil je wonen in de Apollobuurt in Amsterdam waar de gemiddelde waarde op 1 miljoen euro ligt, dan moet er op je jaarafschrift een bruto bedrag van 179.500 euro staan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk