Katern

Goede voornemens voor 2019: 5 tips

Het nieuwe jaar komt steeds dichterbij; en ook de goede voornemens komen steeds vaker in onze gedachten naar boven. Een terugblik op het jaar 2018 leidt al snel tot een mogelijk plan van aanpak in 2019. Want wat wil je het komende jaar anders aanpakken, of welke veranderingen heb je voor ogen? Met deze tips zorg jij ervoor dat 2019 helemaal jouw jaar wordt.

1. Laat negatieve energie los
Een baan waar je al lang tegenop ziet? Een vriendschap die je al lang geen goed meer doet? Laat dan 2019 het jaar zijn waar je de negatieve energie en emoties achter je laat. Neem afstand van alles dat je niet gelukkig maakt, om ruimte te maken voor meer positieve ervaringen. Laat die ongelukkige vriendschap achter je, zoek naar hulp om eindelijk ontslag te nemen en ga op zoek naar een nieuwe baan die je echt gelukkig maakt!

2. Daag jezelf uit
Laat 2019 het jaar zijn waarin je jezelf uitdaagt, en iets doet wat je anders nooit zou doen. Doe mee met IkPas, en drink de hele maand januari geen alcohol. Ga iedere week trainen om eindelijk die marathon eens te doen. Begin actief met sparen om eindelijk die langverwachte reis eens te maken. Stap uit je eigen comfortzone om nieuwe doelen te bereiken, en nieuwe ervaringen op te doen. Zolang jij thuis in je comfortzone op de bank blijft zitten, gebeurt er niets nieuws! Daag jezelf uit.

3. Bewaak je grenzen
Ga je te vaak over je grenzen heen? Dan is 2019 het jaar om je grenzen te bewaken! We zeggen te vaak ‘ja’, wanneer we eigenlijk ‘nee’ bedoelen, en vragen vaak te veel van onszelf. Neem dit jaar juist de tijd om je grenzen duidelijk te krijgen, en deze ook daadwerkelijk te bewaken. Het goede voornemen om gewicht te verliezen is leuk, maar dit betekent niet dat je iedere dag van de week met spierpijn hoeft te zitten. 

4. Kies vaker voor je eigen geluk
Ook nee is een antwoord. Ook wanneer iemand je ontzettend enthousiast vraagt of je mee naar de film gaat. Kies vaker voor je eigen geluk, en luister naar je intuïtie. Als jij even tijd voor jezelf nodig hebt, moet je die tijd zeker nemen: en ben je niemand een verantwoording verschuldigd.

5. Leer iets nieuws
Laat dit het jaar zijn waarin je nieuwe dingen ontdekt en toffe ervaringen opdoet. Volg een cursus Spaans of Italiaans, doe een toffe opleiding of ontdek nieuwe recepten!

One thought on “Goede voornemens voor 2019: 5 tips

  1. Goede voornemens? Doe dan mee met de 0%4ALS challenge; drink geen alcohol in januari en doneer een bedrag aan de strijd tegen ALS. Dat is goed voor je gezondheid en je steunt een goed doel. Inschrijven kan op http://www.nulprocentvoorals.nl

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk