‘Goede Start’ startbijeenkomst

SportID Nieuwegein houdt donderdag 21 april aanstaande de startbijeenkomst van ‘Goede Start’ voor sportaanbieders. De ‘Goede Start’ is een samenwerkingsverband tussen kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, onderwijsinstellingen en sportaanbieders uit Nieuwegein. Op deze startbijeenkomst informeert SportID de sportaanbieders over de inhoud van het programma, de doelstelling (een gevarieerd bewegingsaanbod voor de peuters en kleuters neer te zetten) en de mogelijke samenwerkingsmogelijkheden.

Het samenwerkingsverband wordt gefaciliteerd door SportID Nieuwegein. Het doel van de ‘Goede Start’ is om meer kinderen op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en scholen in beweging te krijgen. Dat kinderen daarna makkelijker kunnen doorstromen naar de sportaanbieders die zijn verbonden aan de ‘Goede Start’ is een groot voordeel. Naast sport en bewegen staat in het programma ook een gezonde leefstijl centraal. Dit wordt bij kinderen en ouders gestimuleerd door aandacht te schenken aan gezonde voeding. Goede Start start op twee kinderdagverblijven, zes peuterspeelzalen en acht scholen in Nieuwegein.

Goede Start vindt plaats in de wijken Wijkersloot, Fokkesteeg en Hoogzandveld. In deze wijken zijn twee buurtsportcoaches van SportID Nieuwegein aan het werk. Zij faciliteren in samenwerking met Kind & Co en hoofdaanvrager gymnastiekvereniging Moveo het programma en werken hierin nauw samen met de betrokken partijen.

De bijeenkomst van de Goede Start vindt plaats op 21 april tussen 15:00 en 20:00 uur in Merwestein (Merweplein 1). Goede Start wordt de komende twee jaar ondersteund met middelen van Sportimpuls. Eind 2017 loopt het programma af.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk