Katern

Goede prestaties van zwemvereniging Aquarijn op de Amsterdam Diving Cup

Afgelopen weekend werd in Amsterdam de Diving Cup voor schoonspringers gehouden. Er waren deelnemers uit 14 landen, waaronder een sterke ploeg uit Canada. Bij deze wedstrijden werd er gesprongen in de B-groep (14/15 jarigen) en A-groep (16/17/18 jarigen) en waren wedstrijden voor de Senioren. In de ochtend waren de voorrondes en de top 6 sprongen ’s-middags de finale. Ook de schoonspringers van Zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegen deden mee.

In de B-groep kwam Matthew Hibbert in actie. Hoewel hij pas 12 jaar is, heeft hij een geschikt programma voor deze wedstrijden. Dat bleek ook wel. Op de 3 meter plank werd hij 7e, net buiten de finale. Op de 1 meter plank wist hij wel de finale te halen. Een fantastische prestatie voor deze jonge jongen. Hij sprong een goede finale en wist maar liefst 20 punten meer te springen en werd daarmee 5de! Zijn teamgenoot Marien Raatgever werd in de B-groep 9e op de 1 meter plank en 8ste op de 3 meter.

In de sterke A-groep jongens viel Manuel Özyopçu helaas geblesseerd uit. Owen Johnston verdedigde de Aquarijn-eer met een 10de plaats op de1 meter en een 15e plaats op de 3 meter.

Bij de Senioren was er voor Kirsten Veltman een 10e plaats op de 1 meter en een 11de plaats op de 3 meter plank. Owen en Kirsten wisten bij de Mix synchroon wedstrijd op de 3 meter met een nieuw PR het zilver te behalen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren