Gluren bij de Buren 2020: ‘Een wervelwind aan cultuur’

Terwijl Ciara door de straten van Nieuwegein jaagde, bood Gluren bij de Buren culturele geborgenheid in de deelnemende huiskamers van de stad. Precies 34 Nieuwegeiners stelden hun privé domein open voor lokaal talent en nieuwsgierige buurtbewoners.

Gluren bij de Buren 2020 vond zondagmiddag 9 februari plaats in alle wijken van Nieuwegein. Ondanks het vooruitzicht van een stormachtige dag trokken deelnemers alles uit de kast om bezoekers te laten genieten van het uitgebreide programma met muziek, theater, cabaret en andersoortige podiumkunsten. Het was letterlijk en figuurlijk een wervelende editie. Meer dan 221 Nieuwegeiners hielpen deze dag mee om het huiskamerfestival tot een succes te maken.

‘Gelukkig heeft Gluren bij de Buren het beste slecht-weer-plan: alles is namelijk binnen! We adviseerden de huiskamereigenaren en bezoekers om voorzichtig te zijn en naar eigen inzicht te straat op te gaan, maar we hebben enkel positieve geluiden gehoord. De storm weerhield gluurders niet om bij buurtbewoners langs te gaan en te genieten van lokaal talent’ aldus Lenka de Hoogh programmamaker in Nieuwegein.

Gluren bij de Buren vond dit jaar in 22 steden plaats. Er kon gegluurd worden in Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amstelveen, Assen, Baarn, Bloemendaal, Delft, Den Haag, Emmen, Haarlem, Haarlemmermeer, Helmond, Hilversum, Leiden. Nieuwegein, Nijkerk, Nissewaard, Soest, Utrecht, Utrecht, Zeist, Zoetermeer, Zutphen.

Foto’s: In Dorpshuis Vreeswijk luisterden in totaal 180 bezoekers naar de zang-en theatergroep On Stage en singer songwriter Robbert Redert.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren