Gluren bij de Buren overtreft alle verwachtingen

Afgelopen zondagmiddag hebben 30 woonkamers verspreid door heel Nieuwegein deelgenomen aan de eerste editie van het Gluren bij de Buren Festival. Van 13.00 tot 18.00 uur hebben ruim 1800 bezoekers genoten van het beste wat Nieuwegein te bieden heeft op het gebied van de amateurkunst. De organisatie van het evenement is zeer tevreden met de opkomst: “Het was fantastisch om te zien dat Nieuwegein dit nieuwe evenement heeft omarmd. Ruim 80% van de woonkamers was goed gevuld en er waren louter positieve reacties vanuit de deelnemers en de bezoekers.

Tijdens Gluren bij de Buren vonden verspreid over alle wijken zondagmiddag de meest uiteenlopende optredens plaats van smartlappen, pop, rock en klassiek tot poëzie, theater, cabaret en spannende verhalen. Zoveel optredens, dat kiezen moeilijk, bijna onmogelijk was. Zomaar een greep: Irina bracht in de Doorslag sprankelende sprookjes en verhalen ter gehore. In Huis de Geer speelde De Jong en de Beer drie keer voor een volle woonkamer en in Wijkersloot liet singersongwriter Jascha het publiek 30 minuten lang genieten van zijn betoverende liedjes.

De organisatie kijkt nu al met veel enthousiasme uit naar de tweede editie. “Onze ambitie was om 25 woonkamers te vullen met Nieuwegeinse artiesten. Dat er uiteindelijk 30 woonkamers hebben meegedaan is goed om te zien. Er is dus echt vraag naar dit evenement.”

Onze videograaf Henk van Montfoort bezocht de Gemzeweide waar de dichters Ton de Gruijter en Jan Schoo voorlazen uit eigen werk. Daarna naar de Mr. Hamersstraat 63 waar de meidengroep de S(W)ingers hun liedjes zongen onder begeleiding van een piano. (Klik op het cameraatje voor de video)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk