‘Gluren bij de Buren’ op 22 februari 2015

Nieuwegein kan zich opmaken voor een nieuwe editie van het woonkamerfestival Gluren bij de Buren. Voor de vierde keer op rij wordt Nieuwegein voor één dag cultureel op zijn kop gezet. Tijdens Gluren bij de Buren is het voor toeschouwers mogelijk om in verschillende woonkamers verspreidt over de hele stad te komen gluren naar lokaal talent.

Voor Gluren bij de buren is de organisatie weer op zoek naar artiesten en woonkamers die een rol willen binnen het succesconcept. Heeft u een woonruimte die u openbaar wilt stellen? Alles kan, alles mag! Het is de ambitie om in elke wijk minimaal 3 woonkamers te vinden die voor een dag hun huis veranderen tot incidenteel poppodium.

Naast woonkamers is de organisatie ook weer op zoek naar artiesten uit Nieuwegein. Van smartlap tot jazz en van kindertheater tot poëzie. Vorig jaar speelde maar liefst 32 artiesten driemaal een optreden van elk 30 minuten in 32 verschillende woonkamers.

Gluren bij de Buren zal ook dit jaar weer gratis toegankelijk zijn om op deze manier de laagdrempeligheid te waarborgen. Met Gluren bij de Buren wil de organisatie lokaal talent een podium bieden en de wijken gezelliger maken. Doordat het project gratis toegankelijk is voor bezoekers is het elk jaar weer stoeien om de begroting rond te krijgen. “Om Gluren bij de Buren te realiseren zijn wij sterk afhankelijk van externe partijen. Voor de aankomende editie zijn we nog hard op zoek naar nieuwe partijen die het project financieel of in natura willen ondersteunen” aldus Sijmen Stronks, projectleider van Gluren bij de Buren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren