Gluren bij de Buren Nieuwegein succes

Zondag 3 juli vond Gluren bij de Buren voor de tiende keer plaats in Nieuwegein. Doorheen de hele gemeente verwelkomden enthousiaste Nieuwegeiners hun buren en ander publiek voor spetterende optredens van lokaal talent. Zo waren er honderd optredens verspreid door de gemeente.

Fotograaf: Mel Boas

Bij deze editie stond ontmoeting echt centraal. Gluren bij de Buren is dé reden dat je eindelijk eens bij je buren over de vloer komt. Je kunt samen van cultuur genieten, en dat is wat er door heel Nieuwegein gebeurde. Zo kon onder andere bij de Edisonbaan 17 allemaal verschillende jonge lokale artiesten checken onder begeleiding van SinniWavi, bij Museumwerf Vreeswijk drie jazz bands bekijken en ook naar familievoorstelling ‘De Lamp Is Stuk’ gaan op locatie in de Zwaluw.

Dit jaar was de allereerste keer dat er zowel huiskamers als tuinen mee mochten doen. Op deze manier kon er nóg meer gegluurd worden. Zonnige tunes in de buitenlucht en intieme theatershows op het vloerkleed: het was er allemaal.

Gluren bij de Buren wordt georganiseerd door stichting de Bühne en met hulp van vele lokale partijen waaronder door onze hoofdpartner DE KOM, theater en kunstencentrum.

Het festival vond in 33 verschillende gemeenten tegelijk plaats. De volgende editie is gepland op zondag 12 februari 2023.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk