Gloednieuwe remise voor sneltrams

Vrijdag 15 januari j.l. heeft Regiotram Utrecht namens de provincie Utrecht het startsein gegeven voor de openbare aanbesteding van een nieuwe tramremise in Nieuwegein. Deze moet er uiterlijk 1 januari 2018 staan. De komst van de remise heeft alles te maken met de nieuwe Uithoflijn.

Kato Marijs van de provincie Utrecht: ‘De pas aangekochte nieuwe sneltrams zijn lagevloertrams en dat vergt grote aanpassingen aan de huidige remise in Nieuwegein. Ook is de huidige remise sterk verouderd, daarom is onlangs gekozen voor nieuwbouw.’

De bouw van de nieuwe remise zal elders op het terrein aan de Remiseweg in Nieuwegein plaatsvinden. De oude remise zal operationeel blijven gedurende de nieuwbouw. De uitdaging is om het huidige terrein zo in te richten dat een eigentijdse en volwaardige tramremise wordt gebouwd, die geschikt is voor zowel de huidige trams als de nieuwe vloot. De nieuwe remise bestaat uit een gemoderniseerde werkplaats, bijpassende tram infrastructuur en een kantoorgebouw, inclusief verkeersleiding. Wanneer de bouw gaat starten is nog onbekend.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk