Glazen systeemwanden, een grote trend op kantoor

Niet alleen huizen worden tegenwoordig ingericht volgens de laatste trends, maar kantoorpanden ook. Eén van de trends die Wemes Projecten de laatste jaren ziet op kantoor, zijn glazen systeemwanden. Vroeger werden er vaak standaard muren opgetrokken om afgesloten ruimtes te realiseren op een kantoor. Tegenwoordig worden hier steeds vaker glazen wanden voor gebruikt, ook interieurarchitectenbureaus gaan mee met deze trend.

Wat is een glazen systeemwand?
De naam doet het waarschijnlijk al grotendeels vermoeden, maar een glazen systeemwand is een aaneengesloten systeem van glasplaten. Bij dit systeem worden de glasplaten naadloos op elkaar aangesloten, waardoor een afgesloten ruimte ontstaat. Bij glazen systeemwanden kan men voor verschillende soorten glas kiezen. Zo zijn er glaswanden met enkel glas, maar ook wanden met dubbel glas. Voor een ruimte die weinig isolatie behoeft, volstaat enkel glas. Moet een ruimte goed geïsoleerd zijn? Kies dan voor dubbel beglaasd glas.

Waarom glazen systeemwanden?
Er zijn interieurarchitectenbureaus die het nut van glaswanden in kantoren niet direct inzien. Toch kan het wel degelijk een meerwaarde voor een kantoor zijn. Waarom? Omdat glazen kantoorwanden zorgen voor een open sfeer. In plaats van mensen in afgesloten, donkere hokjes te plaatsen, zijn ze voor iedereen te zien. En daarbij komt dat er aanzienlijk meer lichtinval is, wat het werkcomfort verhoogt. Daarbij komt dat glaswanden voor rust en privacy zorgen. De glazen wanden isoleren namelijk goed, waardoor er geen geluidsoverlast is op de werkvloer.

Talloze mogelijkheden
Glas is glas. Daarom denken sommige mensen wellicht dat er niet veel te kiezen valt bij glazen systeemwanden. Dit is echter wel degelijk het geval. Een glazen systeemwand is namelijk standaard voorzien van een omlijsting. De kleur van deze omlijsting is echter aanpasbaar. Glazen systeemwanden worden veel geleverd met zwarte omlijsting. Daarnaast kan er gekozen worden uit bijvoorbeeld staal of hout.

Niet ieder kantoor staat te springen om glazen systeemwanden. Dit komt vaak doordat de privacy verdwijnt. Met behulp van folie kan de privacy echter makkelijke gewaarborgd worden. Net als voor de omlijsting geldt ook voor de folie dat er talloze mogelijkheden zijn. Kortom: glazen systeemwanden zijn een verademing voor ieder kantoor.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren