Gladheidsbestrijding, Galecop koudste plek van Nieuwegein

Bij sneeuw en ijzel houden wij de wegen en straten in Nieuwegein begaanbaar. Medewerkers van de gemeente zijn al sinds donderdagavond 19.30 uur in de weer om wegen en fietspaden sneeuwvrij te maken. Naar verwachting houden de winterse buien vandaag aan. U bent zelf ook verantwoordelijkheid voor gladheidsbestrijding. Bijvoorbeeld voor het sneeuw- of ijsvrij maken van uw stoep.

Op diverse plekken in Nieuwegein staan gele zoutkisten. Deze staan bij huisartspraktijken, winkelcentra en Begraafplaats Noorderveld, Kinderboerderij IJsselstee en de Gemeentewerf aan de Utrechthaven. Bewoners en beheerders kunnen dan zelf strooien. Als iedereen de stoep voor de eigen woning sneeuw- of ijsvrij houdt, blijven woonwijken beter begaanbaar voor voetgangers. De gemeente strooit niet op stoepen.

Ziet u een gevaarlijke situatie, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met de gemeente Nieuwegein. Tijdens kantooruren kunt u bellen met 14030 en ’s avonds en in het weekend met de politie via 0900 – 8844.

Wanneer wordt er gestrooid?
De gladheidscoördinator van de gemeente bepaalt wanneer er gestrooid wordt. Daarnaast verstrekt MeteoGroep uitgebreide weersverwachtingen speciaal voor gladheidsbestrijding. Ook staat er een meldingssysteem in de wijk Galecop, aan de Galecopperlaan. Deze locatie is een van de koudste plekken in de stad. Sensoren meten de (lucht)vochtigheid, de temperatuur en de hoeveelheid zout dat nog op de weg ligt. Deze informatie gebruikt de gemeente om te bepalen of er gestrooid moet worden. Er wordt gestrooid als het mogelijk glad op de weg wordt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk