GJS – sv Parkhout: 2-2

Op het gelijknamige sportpark in Dalem startte sv Parkhout de tweede competitiehelft van dit seizoen. De thuisploeg startte furieus met vlot lopende aanvallen en bracht daarmee de verdediging van de bezoekers uit Nieuwegein, al direct in de problemen. Dit resulteerde al in de in de negende minuut tot foutief uitverdedigen waardoor Sjors Hendriks van het Dalemse GJS in staat was om de 1-0 aan te tekenen. ‘Een fikse domper voor het team van Kevin Reinhard. Het vervolg kenmerkte zich door af en toe stevige overtredingen van beide kanten, maar sv Parkhout herpakte zich in die fase knap’ aldus onze verslaggever Gerard van Vliet.

‘Rond de 25e minuut gebeurde er iets opmerkelijks. Waar sv Parkhout in 11 wedstrijden slechts 8x wist te scoren, was het nu in twee minuten twee keer raak. Eerst liet rechtsback Rody Vreden met een prachtig afstandsschot keeper Raymond de Haan kansloos. Zoals gezegd nog geen twee minuten later veroverde Jay Daalhuizen op het middenveld de bal. Met een prachtige lob legde hij de bal achter de verdediging va GJS. Timo Meerding was daar als de kippen bij en bleef ijzig kalm in de afwering. 1-2. De treffer werd uitbundig gevierd door het gehele team. Het veldspel was in de fase tot aan de rust vrij rommelig, maar de 1-2 stand bleef tot aan de rust gehandhaafd.’

SV Parkhout uit Nieuwegein bij GJS

‘In de rust bleef Timo Meerding met een blessure achter in het kleedlokaal en stond Sem van Zwieten klaar om hem te vervangen. Sv Parkhout kon met kunst en vliegwerk de voorsprong vasthouden. Maar in de 60e min wees scheidsrechter Rini Laros uit Waalwijk resoluut naar de penalty stip. Quincy Bartens stuurde keeper Mitchell van Oort naar de verkeerde hoek en daarmee stond de 2-2 score op het bord. Met nog een half uur te gaan, vele overtredingen en gele kaarten aan beide kanten, kon scheidsrechter Laros op 92 min affluiten.’

‘Conclusie de bezoekers uit Nieuwegein hebben vanmiddag een punt gewonnen, wat op zich een prima teamprestatie mag worden genoemd. Het voetballend vermogen is nog voor verbetering vatbaar.’

Zaterdag komt vv Tricht naar ons sportpark Parkhout. Van deze tegenstander werd in de eerste wedstrijd van dit seizoen nog gewonnen!