Gilde leden Zevenstar op excursie bij ‘Julius’

Nieuwegein heeft sedert begin dit jaar een heuse bierbrouwerij. Aan de Liesbosch heeft raadslid Vincent Verhaar zijn brouwerij ‘Julius’ gevestigd. Het Zevenstar Bierbrouwers Gilde uit Nieuwegein moest daar het fijne van weten en gingen op 2 februari j.l. op excursie. Gastheer en eigenaar/brouwer Vincent Verhaar gaf het gezelschap een uitgebreide rondleiding door de gloednieuwe brouwerij. ‘Het is een mooie brouwerij geworden met moderne snufjes’ aldus het Gilde. Per keer kan er 200 liter bier gebrouwen worden.

Vincent Verhaar: ‘We hebben reeds een keer gebrouwen, wat te zien was in het gistvat. De bedoeling is om twee maal in de week te brouwen. In maart kunnen wij het eerste bier proeven.’

Tijdens de excursie hebben de Gilde leden de avond besteed aan het proeven en beoordelen van elkaars bier. Een lid had zijn eerst gebrouwen (hema)bier meegenomen. Een ander had het over een andere boeg gegooid en en liet de Gilde leden een quadruppel proeven, die wat sterk was uitgevallen. Ruim 11%! Het biertje kreeg dan ook de toepasselijke naam dubbeldruppel. ’Het was weer een mooie en leerzame avond’ liet een van de leden weten.

De volgende Gilde-avond is dinsdag 1 maart aanstaande. Heeft u belangstelling om deel te nemen, dan kunt u contact opnemen met het Zevenstar Bierbrouwers Gilde: zevenstarbrouwers@gmail.com.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren