Gheyn Consort geeft Passie Concert

Op zondag 10 maart aanstaande wordt er een kamermuziekconcert georganiseerd in de Dorpskerk aan de Nedereindseweg in Nieuwegein. Het concert wordt gegeven door het Gheyn Consort, het huisensemble van de Nieuwegeinse Dorpskerk. Voor dit concert wordt het ensemble uitgebreid met twee vocale solisten: Tamar Niamut, sopraan en Inge van Keulen, alt.

Het Stabat Mater gaat over Maria die als moeder getuige is van de marteling en het sterven van haar oudste zoon, Jezus. Deze hartverscheurende tekst heeft veel componisten geïnspireerd tot het schrijven van dramatische muziek. Eén van de meeste bekende toonzettingen is die van Giovanni Battista Pergolesi, de versie die op dit concert te beluisteren is. Daarnaast wordt nog muziek uitgevoerd van Antonio Vivaldi en Johann Sebastian Bach.

De Dorpskerk is vanwege haar intieme karakter en goede akoestiek zeer geschikt voor muziek in kleinere bezettingen, zoals kamermuziek en muziek voor kleine(re) vocale ensembles. Het concert begint om 16.00 uur. De entree is € 10,00. Kaartverkoop aan de kassa.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk