GGD roept op tot dertig dagen zonder alchol

Als het aan de GGD Regio Utrecht ligt, gaan een heleboel regio-genoten een ‘droge’ maart tegemoet. Vandaag is namelijk het project IkPas begonnen, waarbij Nieuwegeiners worden uitgedaagd een maand lang geen alcohol te drinken. Ook hoofdredacteur Martin Reijmerink van De Digitale Stad Nieuwegein doet mee.

Meer dan tachtig procent van de Nederlanders drinkt volgens deskundigen alcohol. Veel mensen drinken op meer dan de helft van de dagen in de week. Bij steeds meer gelegenheden lijkt het volgens de GGD gewoon om alcohol te drinken, zoals tijdens het koken, na een voetbalwedstrijd of voor het slapen gaan.

Gewoontedrinken sluipt er volgens de gezondheidsdienst al snel bij in en onbewust krijgen kinderen hiermee een verkeerd voorbeeld voorgeschoteld. Door middel van de actie IkPas wordt Utrechters gestimuleerd om bewuster te kiezen om wel of niet te gaan drinken. Ook zou de jeugd zo kunnen zien dat het gezellig kan zijn zonder alcohol.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren