GGD Regio Utrecht sluit voorlopig vaccinatielocatie in Nieuwegein

De afgelopen maanden bezoeken steeds minder inwoners in de regio Utrecht de Corona vaccinatielocaties. Om zo efficiënt mogelijk de medewerkers en locaties in te zetten, wijzigt de GGD Regio Utrecht (GGDrU) voor de komende drie maanden de openingstijden. Zo sluit de locatie in de Beursfabriek aan de Symfonielaan in Nieuwegein met ingang van maandag 6 juni aanstaande.

De locatie in Nieuwegein sluit voor de komende drie maanden volledig. Inwoners uit Nieuwegein kunnen voor een coronaprik elke zaterdag terecht bij het GGD Informatiepunt in CityPlaza Nieuwegein en van maandag t/m zaterdag in de Jaarbeurs Utrecht. De extra begeleiding bij prikangst wordt van Nieuwegein verplaatst naar de Jaarbeurs in Utrecht. Kijk hier voor alle locaties.

Minder druk op de vaccinatielocaties
Het wordt steeds minder druk op onze vaccinatielocaties. Het aantal afspraken voor een coronaprik en het aantal bezoekers via vrije inloop nemen af. Waar we vier maanden geleden gemiddeld 23.000 vaccinaties per dag zetten, zijn dat er nu gemiddeld 550. Op basis van deze cijfers en omdat het ministerie van VWS voorlopig geen nieuwe vaccinatiecampagne plant, verwachten we dat deze ontwikkeling de komende tijd doorzet.

GGD Regio Utrecht over de sluitingen: ‘Door het sluiten van sommige locaties zijn we in een andere fase beland: de grote druk is van de Coronacrisis af. Dat vraagt om een zorgvuldige herziening van de inzet van mensen, middelen en locaties. Daarom heeft GGDrU besloten de openingstijden van de vaccinatielocaties met ingang van maandag 6 juni te wijzigen, voorlopig voor de komende drie maanden. Bij een eventuele nieuwe corona-uitbraak in het najaar kunnen we de locaties dan weer zoveel mogelijk benutten. Bij het aanpassen van de openingstijden per locatie hebben we rekening gehouden met een goede spreiding van vaccinatiemogelijkheden in de regio. Inwoners die een prik willen halen, kunnen nog steeds in hun eigen gemeente terecht.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk