‘Gezond slapen, het is de mantelzorger gegund’

Beter Gezond verzorgt op dinsdagavond 4 juni een thema-avond ‘Gezond slapen’, gericht op de druk waarmee mantelzorgers te maken kunnen krijgen. Deze avond wordt gegeven in het gebouw van de Vitras/CMD aan de Zourkamperschans 3-6 in Nieuwegein en begint om 20.00 uur. Opgeven kan tot 30 mei bij Els Ingelse, coördinator Steunpunt Mantelzorg Nieuwegein.
E. e.ingelse@vitrascmd.nl of 06-20701209.

Als uw dierbare zorg nodig heeft, zult u meestal uit liefde en gevoel van verantwoordelijkheid die zorg zelf willen geven. Door de vanzelfsprekendheid waarmee u hulp verleent, is de grens van uw mogelijkheden niet altijd duidelijk. Als mantelzorger neemt u dan ongemerkt te veel hooi op uw vork. Geleidelijk aan kan er steeds meer lichamelijke en mentale spanning optreden. Niet goed slapen, niet uitgerust wakker worden, of nek- en schouderklachten kunnen daar een uiting van zijn. De mantelzorger zal de zorgtaken beter kunnen volhouden als hij een gezonde nachtrust heeft. Beter Gezond kan hem daarbij helpen. Het programma voor deze thema-avond is:

• Gezond slapen, wat kun je er zelf aan doen?
• Ontspanningsoefeningen voor thuis
• Jezelf leren masseren bij opkomende spanning in nek en armen

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren