Gezond en vitaal ouder worden in City Nieuwegein

In City West in Nieuwegein, op de hoek Kapittelstede/Zuidstedeweg, komen duurzame appartementen voor 55-plussers. De gemeenteraad heeft onlangs het ontwikkelkader hiervoor goedgekeurd. Woonin gaat een woongebouw ontwikkelen waar 55-plussers zelfstandig kunnen wonen. Met gemeenschappelijke ruimtes, zodat er plek is voor ontmoeting. LEVS Architecten en Orange Architects werken de komende tijd aan het structuurontwerp. De bouw start naar verwachting in 2026.

city nieuwegein

Betaalbare huurwoningen met ontmoetingsruimten
De ongeveer 158 woningen met ontmoetingsruimten komen op de plek waar eerst De Luifelstede stond. Het merendeel wordt sociale huur en een deel is voor huurders met een middeninkomen. De woningen worden levensloopbestendig gebouwd. Een deel van de woningen wordt geschikt gemaakt voor zorg. De begane grond van het gebouw, aan de kant van Plein 1971, biedt ruimte voor maatschappelijke voorzieningen, zoals kantoren of zorgfuncties.

Wethouder Marieke Schouten: “Senioren die samen in een woongemeenschap leven, blijven langer zelfstandig wonen, zo blijkt. Je kan op elkaar bouwen en bent samen redzaam. Daarom ben ik blij met deze duurzame ontwikkeling in City met betaalbare woningen.”

Katja van Boeijen, manager Woonin Nieuwegein: “Wij zijn zeer verheugd dat we naast de ontwikkeling op de locatie aan de Zadelstede aan de slag kunnen met deze volgende ontwikkeling in de binnenstad van Nieuwegein. We realiseren in de komende jaren in totaal bijna 300 woningen op deze unieke plek, dichtbij de winkels en openbaar vervoer. Samen met onze partners bouwen we aan meer huurwoningen en betere buurten.”

LEVS Architecten en Orange Architects: “We delen de passie voor het creëren van een duurzaam woonlandschap voor ouderen in Nieuwegein: van droom naar werkelijkheid!”

One thought on “Gezond en vitaal ouder worden in City Nieuwegein

  1. M.J. Boer

    Waar kan ik mij aanmelden voor sociale huur.
    Met vriendelijke groet,
    Rien Boer

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk