Gezocht: Stembureauleden

In 2014 vinden twee verkiezingen plaats waarvoor de gemeente vrijwilligers zoekt; de gemeenteraad op 19 maart en het Europees Parlement op 22 mei. Als stembureau lid of voorzitter zit u letterlijk aan de andere kant van de tafel en dat geeft u een interessante blik op het democratisch verkiezingsproces. Als stembureau lid bent u één van de leden van een stembureau in de gemeente Nieuwegein. Samen zorgt u ervoor dat de verkiezingsdag goed verloopt en dat de handmatige telling van de stembiljetten ’s avonds na 21.00 uur héél zorgvuldig gebeurt.

De taken zijn zoal: inname en controle van stempassen, volmachten en identiteitscontrole; uitreiken stembiljetten en controle inworp in de stembus;
informeren van de kiezers met vragen over het stemproces; bewaken werkzaamheden, aantallen e.d; administratieve verslaglegging; samenwerking overdag met nog drie andere stembureauleden; zorgvuldig tellen van de stembiljetten en inpakken materialen na 21.00 uur; correct invullen van het proces-verbaal en leiding geven aan het stem- en telproces (taak stembureauvoorzitter).

Waaraan moet je voldoen: MBO werk- en denkniveau voor een stembureau lid; HBO werk- en denkniveau voor de stembureauvoorzitter; besluitvaardigheid, met name voor de stembureauvoorzitter; goede beheersing van de Nederlandse taal en communicatieve vaardigheid; accuratesse, stressbestendigheid, flexibiliteit en cijfermatig inzicht; beschikbaar op verkiezingsdagen vanaf 07.00 uur tot einde telling.

Wat biedt de gemeente jou? Een training tot stembureauvoorzitter/lid; de mogelijkheid om eventueel de volgende jaren weer op een verkiezingsdag ingezet te worden; een vergoeding; een interessante ervaring waarin je je maatschappelijke betrokkenheid kunt laten zien. Interesse? Neem contact op met de gemeente Nieuwegein (Tel: 14 030)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren