Geweldig Sinterklaasfeest voor kinderen onder de armoedegrens

Afgelopen zondag 3-12-2023 stond in het teken van het Sinterklaasfeest voor kinderen welke onder de armoedegrens leven en een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. In samenwerking met Bouwgein die de locatie kosteloos ter beschikking heeft gesteld en vele donaties van zowel bedrijven als particulieren alsmede de vele vrijwilligers die kwamen ondersteunen is dit feest tot stand gekomen. Het was een geweldige middag voor alle aanwezige kinderen en ouders.

sinterklaasfeest

De gezichten zijn vanwege privacyredenen afgeschermd

Ruim 40 kinderen
Ruim 40 kinderen beleefde een middag om nooit te vergeten waarin verschillende activiteiten te doen waren. Het startsein werd gegeven door Rooie Arie welke de kinderen het eerste half uur entertainde met vrolijke muziek en spelletjes daarna werden de kinderen in drie groepen verdeeld waarin ze rouleerde van activiteit. De eerste van drie activiteiten bestond uit het zingen van liedjes, een bezoek van de Pieten en Sinterklaas welke voor elk kind een persoonlijk verhaal vertelde waarna de kinderen een cadeau overhandigd kregen. De tweede activiteit betrof creatief knutselen waarin o.a. het maken van een dromenvanger, het kleuren van een spaarpot, vogelhuisje, deurhanger, mok en het maken van een spijkerschilderij op het programma stonden.

Jet Kinderfeestjes
Daarnaast werden er professionele glittertattoos gezet door Jarige Jet Kinderfeestjes. De derde activiteit betrof creatief met eten waarin de kinderen stoombootjes maakte van eierkoek en cake, een schort en koksmuts inkleurde, cupcakes versierde en bladerdeeg Sinterklaasstafjes versierde. De laatste activiteit was een gezamenlijke bingo waarin de kinderen nog meer verwend werden en elke kind nog een extra cadeau mocht kiezen. Tussen allen activiteiten door werden de kinderen en ouders getrakteerd op vele hapjes van koud tot warm, van hartig tot zoetig. Last but not least kregen de kinderen nog een tasje mee met daarin een broodtrommel, scheetkussen, chocoladeletter en een leesboek.

Geslaagd
De glimlach van een kind was het motto van deze middag en deze is ruimschoots geslaagd, want na afloop waren er enkel blije gezichten bij zowel de kinderen als de ouders. De vele dankbetuigingen zowel persoonlijk, per mail als via de app geven aan dat onze missie is geslaagd, want Sinterklaas is voor iedereen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk