Gewelddadige inbreker gezocht van inbraak aan de Lantaarnstede

Een bewoner van een flat aan de Lantaarnstede in de binnenstad van Nieuwegein hoort het geluid van een boormachine bij de voordeur. Als hij gaat kijken staat hij oog in oog met een inbreker die het slot van de deur aan het uitboren is. De politie zoekt de nog steeds de onbekende verdachte.

Het slachtoffer van 42 jaar woont in een appartement in een hoge flat aan de Lantaarnstede in Nieuwegein. Op donderdag 19 april 2018 doet heeft hij boodschappen en als hij rond 14.50 uur weer thuis is hoort hij dat er in het slot van zijn voordeur wordt geboord. Hij besluit om te lopen via de daktuin om zo weer in de gang voor zijn appartement te komen.

Gefilmd
En dat doet hij al filmend met z’n telefoon. In de gang ziet hij een man die bezig is in het slot te boren. Hij vraagt wat hij aan het doen is. De man wil niet gefilmd worden en grist de telefoon uit zijn handen en loopt weg. De bewoner wil z’n telefoon terug en dan bedreigt de man hem met een groot stuk gereedschap en krijgt hij een harde klap op z’n kaak.

Gevlucht
Daarna rent de inbreker met de telefoon weg in de richting van de Noordstedeweg, waar hij linksaf slaat en uit het zicht verdwijnt. Gelukkig zijn er van zijn aankomst bij de flat door een bewakingscamera beelden vastgelegd.

Signalement van de verdachte
man
lichtgetinte huidskleur
donker haar
had een donker baseballpetje achterstevoren op zijn hoofd
droeg een blauwe polo met licht logo op borsthoogte links
had een donkerblauwe werkbroek (type tuinbroek) aan met grijze opzetstukken
droeg donkere schoenen
had een Stanley gereedschapstrolley bij zich.

De inbreker

Vragen
Herkent u de verdachte op de beelden? Weet u misschien zijn naam of waar hij woont? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden. Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk